Skip to content

Fysiotherapeutisch
Begeleid Trainen

Fysiotherapeutisch Begeleid Trainen

Naast de reguliere behandelingen biedt Fysio Ospel u ook de mogelijkheid om individueel te trainen op vaste tijden. U werkt onder fysiotherapeutische begeleiding aan uw doelstellingen vanuit een paramedische indicatie. Er wordt op een actieve en verantwoorde manier bewogen om fit te worden en/of te blijven. In een rustige en prettige sfeer traint u onder deskundige begeleiding en werkt u aan uw persoonlijk(e) doel(en). Fysiotherapeutisch begeleid trainen voor alle inwoners uit de gemeente Nederweert.

Voor wie is begeleid trainen geschikt?

Fysiotherapeutisch begeleid trainen is geschikt voor mensen die onder andere:

 • Klachten hebben aan het bewegingsapparaat en/of een beperkte lichamelijke conditie hebben.
 • Een geringe lichamelijke beperking hebben en die niet bij een sportvereniging kunnen of willen meedoen.
 • In een kleine groep veilig en verantwoord willen trainen met het oog op herstel of een betere conditie.
 • Zich op medisch advies gecontroleerd moeten blijven inspannen.
 • Door een chronische aandoening (bijvoorbeeld COPD, reuma, CVA en artrose) verminderd belastbaar zijn.
 • Nadat ze klaar zijn met de reguliere behandeling door willen blijven trainen.
 • Moeite hebben om oefeningen die ze van de fysiotherapeut hebben gekregen voor een bepaalde klacht alleen thuis uit te voeren.

Wat is de werkwijze en het doel van de training?

Fysiotherapeutisch begeleid trainen kan dus een aansluiting zijn op een individuele behandelserie of revalidatie, maar kan ook worden gestart via een vrije inschrijving. Een intake gesprek volgt waarin uw persoonlijke doelen worden vastgelegd. Verder worden uw hartslag, bloeddruk, lengte, gewicht, BMI, vetpercentage, algehele lichamelijke conditie, spierkracht, coördinatie en lenigheid in kaart gebracht. Daarna stelt de fysiotherapeut(e) in overleg met u het beweegprogramma samen en zal er gestart worden met de training. De therapeut(e) begeleidt u persoonlijk de eerste paar trainingsmomenten, zodat de oefeningen goed uitgevoerd worden. Daarna zullen er tussentijdse momenten worden ingepland om het beweegprogramma te evalueren en indien nodig bij te stellen.
Tijdens de training werkt u samen met uw fysiotherapeut(e) aan het bereiken van de volgende doelen:

 • Opbouw van conditie
 • Spierkracht verbetering
 • Coördinatie/ balansverbetering
 • Valpreventie
 • Preventief trainen
 • Sportspecifiek trainen

Trainen met de modernste apparatuur!

De oefenzaal is voorzien van HUR-toestellen (Helsinki University Research ) moderne apparatuur voor therapie en training op basis van luchtdruk voor het trainen van diverse spiergroepen. HUR toestellen geven een optimaal trainingseffect op spieren en pezen, zonder de gewrichten te overbelasten; een maximum aan comfort dus. Tevens is de apparatuur erg makkelijk in gebruik. Met een simpele druk op de knop wordt de weerstand bepaald. Er is geen gedoe met kabels en gewichten. Verder zijn loopbanden, vrije gewichten, halter- en trainingsbank, roei- en crosstrainers aanwezig.

Tarieven

Het intakegesprek en enkele individuele behandelingen zullen gedeclareerd worden via uw aanvullende verzekering. Indien u niet aanvullend verzekerd bent, zijn de kosten voor uw eigen rekening. Het tarief bedraagt €40,- per maand. Voor sommige verenigingen waarmee we afspraken hebben gemaakt, geldt een korting van €5,- per maand op het reguliere tarief. Vraag een van uw therapeuten naar de voorwaarden.

Trainingstijden

U kunt van maandag tot aan met vrijdag komen trainen van 08.00 – 19.00. Op maandag en woensdag tot 20.00 in de avond en op zaterdag van 08.00 – 13.00.

Let op: Tijdens vakantieperiodes kunnen deze tijden gewijzigd worden.
Dit wordt tijdig via deze website of onze facebook pagina bekend gemaakt.

U kunt terecht bij:

Gijs Vrenken

Fysiotherapeut

Algemeen fysiotherapeut, Master Manueel Therapeut (Msc.), Sportrevalidatie, Medical taping, Echografie & Shockwave

Eric van Mouric

Fysiotherapeut

Algemene fysiotherapie, Kinderfysiotherapie, ClaudicatioNet (looptraining)

Romy Donkers

Fysiotherapeut

Algemeen fysiotherapeut, Master Oncologie fysiotherapeut (Msc.), Oedeemtherapeut en steunkousen aanmeten

Lieke Wijnands

Fysiotherapeut

Algemeen fysiotherapeut, Master Geriatrie fysiotherapeut (Msc.), sportrevalidatie, echografie & shockwave en Medical taping.

Aron Vissers

Fysiotherapeut

Algemeen fysiotherapeut, Sportrevalidatie, Medical taping, Covid 19 revalidatie, Hart, vaat en longrevalidatie, Claudicatio / looptraining

Laura de Brouwer

Fysiotherapeut

Algemeen fysiotherapie, Sportfysiotherapie i.o., Sportrevalidatie, Covid-19 revalidatie, Fysiotherapie bij Reuma

Contact

Twijfelt u of uw klacht verholpen kan worden? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op via de telefoon, e-mail of door simpelweg even langs te komen. Wij helpen u graag weer op weg!