Skip to content

Echografie, EPTE
& Shockwave

Echografie

Echografie is een techniek die gebruikmaakt van geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen en op grensvlakken tussen zachte en hardere structuren reflecteren.

Echografie wordt gebruikt als aanvullend onderzoek naast het reguliere onderzoek. De fysiotherapeut kan echografie-opnamen maken van het houdings- en bewegingsapparaat bij bijvoorbeeld klachten aan pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten.

Zo kunnen afwijkingen aan bijvoorbeeld de achillespees, een tenniselleboog, verkalkingen in pezen, spierblessures, een hielspoor of slijmbeursontstekingen, goed in beeld gebracht worden. Dit heeft als voordeel dat een vermoedelijke diagnose bevestigd kan worden.

Bij echografie gaat de fysiotherapeut met een echokop met gel over het gebied waar de klachten zijn. Op een scherm wordt het onderzochte gebied in zwart-wit in beeld gebracht. De therapeut bespreekt direct de uitslag van het onderzoek zodat er een behandelplan op maat gemaakt kan worden. Echografie doet geen pijn en is niet schadelijk voor het lichaam.

In 2018 zijn we in onze praktijk met echografie gestart en hebben we geïnvesteerd in apparatuur die behoort tot de top in het land. Lieke en Gijs hebben in 2019 de opleiding tot MSK echografist afgerond.

Op deze manier zijn we in staat om de kwaliteit van onze praktijk nog verder te verbeteren en kunnen we u de best mogelijke zorg op fysiotherapie gebied garanderen.

U kunt terecht bij:

Gijs Vrenken

Fysiotherapeut

Algemeen fysiotherapeut, Master Manueel Therapeut (Msc.), Sportrevalidatie, Medical taping, Echografie & Shockwave

Lieke Wijnands

Fysiotherapeut

Algemeen fysiotherapeut, Master Geriatrie fysiotherapeut (Msc.), sportrevalidatie, echografie & shockwave en Medical taping.

Contact

Twijfelt u of uw klacht verholpen kan worden? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op via de telefoon, e-mail of door simpelweg even langs te komen. Wij helpen u graag weer op weg!