Skip to content

Hart- en
Longrevalidatie

Hart- en longrevalidatie

Bij COPD zijn je longen beschadigd. Hierdoor kun je last hebben van kortademigheid of vermoeidheid. Dagelijkse activiteiten zoals aankleden, traplopen of boodschappen gaan hierdoor lastiger en kosten steeds meer energie. Daarnaast zijn er nog meerdere longaandoeningen waarbij de vermoeidheid en kortademigheid een prominent probleem vormt binnen het dagelijks leven.

Hartrevalidatie is bedoeld voor mensen met een hartaandoening. Een hartaandoening kan grote lichamelijke en psychische gevolgen hebben. Zo kan het vertrouwen in het eigen lichaam zijn verminderd, maar ook is de conditie verminderd en is er sprake van meer vermoeidheid en soms kortademigheid.

Fysiotherapie kan er voor zorgen dat de benauwdheid verminderd en je juist meer energie krijgt. Ook zorgt fysiotherapie ervoor dat u uw dagelijkse leven weer kunt oppakken en leert omgaan met de aandoening. Tijdens de intake voorafgaand aan het trainen zullen er diverse tests worden afgenomen om inzicht te krijgen in de situatie en de mogelijkheden. Doormiddel van een oefenschema wat speciaal op u is ingericht zal er worden gewerkt aan uw specifieke hulpvraag. Inspanningstraining en spieroefeningen zullen de basis vormen van het oefenschema. Hierbij zult u merken dat de conditie en kracht verbeterd en de klachten afnemen.

Het oefenen wordt zowel in groepsvorm met lotgenoten als individueel aangeboden binnen de praktijk.  Tijdens de groepsvorm zullen er ook nog andere zaken aan bod komen zoals: ademhalingsoefeningen, ophoesttechnieken, adviezen/ informatievoorziening en indien nodig ademhalingstraining.

Onze fysiotherapeut is extra geschoold en gespecialiseerd in het begeleiden van deze patiënten.

U kunt terecht bij:

Aron Vissers

Fysiotherapeut

Algemeen fysiotherapeut, Sportrevalidatie, Medical taping, Covid 19 revalidatie, Hart, vaat en longrevalidatie, Claudicatio / looptraining

Contact

Twijfelt u of uw klacht verholpen kan worden? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op via de telefoon, e-mail of door simpelweg even langs te komen. Wij helpen u graag weer op weg!