Skip to content

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten. Of voor mensen die op een andere manier een blessure hebben opgelopen waardoor ze op dit moment niet in staat zijn hun sportbeoefening te hervatten.

Tevens voor mensen die bijvoorbeeld de marathon willen lopen en niet goed weten hoe ze zich zonder blessures kunnen voorbereiden. Ook voor mensen die op dit moment niet sporten maar dit wel willen. En de volgende vragen stellen: hoe pakt u dit aan? Welke bewegingsprogramma’s zijn voor u geschikt? Ook als u een chronische ziekte of handicap heeft?

Wat is sportfysiotherapie?

De sportfysiotherapeut helpt u als u een blessure hebt. U wil zo snel mogelijk weer aan de slag. Desnoods met een alternatief trainingsschema, maar u wilt blijven sporten als dat kan om uw conditie te behouden. Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet de fysiotherapeut ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat de fysiotherapeut met u maakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. De fysiotherapeut kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

Behandelmogelijkheden

Uw sportfysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur, braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende onderzoeks- en behandelapparatuur (bijv. echografie en shockwave) kunnen ook deel van de behandeling uitmaken. De fysiotherapeut traint u sport specifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Indien nodig overlegt de fysiotherapeut met uw trainer over een aangepast trainingsschema. U merkt dat u een stuk makkelijker praat met een specialist die u als sporter benadert. Preventie is voor de sportfysiotherapeut nummer één. Zorg dat u kunt blijven sporten en voorkom herhaling van dezelfde sportblessures. Of sportfysiotherapie ook uw klacht kan verhelpen, moet blijken tijdens de screening en/of de intake en onderzoek maar is tevens afhankelijk van uw eigen inzet.

Waarvoor is sportfysiotherapie geschikt?

  • sportblessures
  • andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten
  • blessurepreventie advies
  • advies in uw keuze voor een bepaalde sport, beste aanpak, materiaal, kleding en schoeisel
  • sportmedische begeleiding van trainingsprogramma’s en prestatieverbetering
  • EHBSO: eerste hulp bij sportongevallen

Fysio Ospel is tevens nauw verbonden met sportverenigingen in de gemeente Nederweert. Zo hebben wij een samenwerkingsverband met onder andere voetbalclub RKSVO uit Ospel, Handbalvereniging MEOS, Wielervereniging TWC Nederweert en Tennisvereniging de Meulenslag uit Ospel.

Iedere maandagavond tussen 18.00 – 19.00 bieden wij een gratis sportspreekuur waar mensen doe zich vooraf hebben aangemeld terecht kunnen bij vragen over hun blessure.

U kunt terecht bij:

Gijs Vrenken

Fysiotherapeut

Algemeen fysiotherapeut, Master Manueel Therapeut (Msc.), Sportrevalidatie, Medical taping, Echografie & Shockwave

Lieke Wijnands

Fysiotherapeut

Algemeen fysiotherapeut, Master Geriatrie fysiotherapeut (Msc.), sportrevalidatie, echografie & shockwave en Medical taping.

Aron Vissers

Fysiotherapeut

Algemeen fysiotherapeut, Sportrevalidatie, Medical taping, Covid 19 revalidatie, Hart, vaat en longrevalidatie, Claudicatio / looptraining

Laura de Brouwer

Fysiotherapeut

Algemeen fysiotherapie, Sportfysiotherapie i.o., Sportrevalidatie, Covid-19 revalidatie, Fysiotherapie bij Reuma

Contact

Twijfelt u of uw klacht verholpen kan worden? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op via de telefoon, e-mail of door simpelweg even langs te komen. Wij helpen u graag weer op weg!