Skip to content

Romy
Donkers

Specialisatie:

  • Algemene fysiotherapie
  • Master Oncologie Fysiotherapeut (Msc.)
  • Oedeemtherapeut
  • Steunkousen aanmeten
  • Pijnbestrijding / Tens

Bijzondere kennis van:

  • Verschillende vormen van oedeem (vocht)
  • Kankergerelateerde klachten
  • Medical tape
  • Sportblessures

Over mij:

Sinds februari 2016 ben ik met veel enthousiasme en plezier werkzaam bij Fysio Ospel als algemeen fysiotherapeut en oedeemtherapeut. Ik vind het belangrijk om betrokken te zijn bij de patiënt en zo ook samen tot een behandelplan te komen. Hierbij is het doel om patiënten pijnvrij te kunnen laten functioneren binnen het dagelijks leven, zowel op het gebied van sport als in vrije tijd. Verder heb ik ook nog een cursus gevolgd om steunkousen aan te meten, dit is een mooie aanvulling op de oedeemtherapie.

In 2020 heb ik mijn Master tot oncologie fysiotherapeut afgerond, ik vind dit een erg mooie aanvulling op ons vak. Oncologie fysiotherapie is nog relatief nieuw en daardoor ook nog wat onbekender. Dit houdt in dat ik patiënten behandel zowel voor, tijdens als na de medische behandeling van kanker (chemotherapie, bestraling, operatie, hormoontherapie, immunotherapie enz.). Mensen kunnen klachten ervaren zoals vermoeidheid, verminderde conditie, verminderde kracht en verminderde mobiliteit. Door mijn specialisatie weet ik wat de gevolgen van de verschillende behandelingen zijn en hoe we hier tijdens de behandeling rekening mee kunnen houden. De medische behandeling wordt door patiënten vaak als pittig ervaren, daarom is het prettig om hier goede ondersteuning bij te krijgen. Hier kan ik bij ondersteunen.

In mijn vrije tijd ben ik ook graag sportief bezig, ik handbal bij MEOS handbal en ook hier ben ik altijd zeer enthousiast en fanatiek, halve inzet tijdens een training of wedstrijd ken ik niet. Hier heb ik ook wekelijks een sportspreekuur waar alle leden van MEOS zich bij mij kunnen melden voor een korte beoordeling van klachten. Hierbij geef ik ze advies en indien nodig wordt er een behandeling ingezet. Verder wandel ik ook graag en dan het liefste lekker in de natuur!

Big-nummer: 99918739804

Contact

Twijfelt u of uw klacht verholpen kan worden? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op via de telefoon, e-mail of door simpelweg even langs te komen. Wij helpen u graag weer op weg!